ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ο ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗΣ-ΑΠΟΓΕΙΩΣΗΣ 16/34 ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» – ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Σε πλήρη λειτουργία και ανάπτυξη παραδόθηκε ο διάδρομος προσγείωσης – απογείωσης στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», δέσμευση την οποία η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τήρησε στο ακέραιο απέναντι στους πολίτες και στους φορείς της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, όχι μόνο ολοκληρώθηκαν εγκαίρως τα έργα αναβάθμισης του κύριου αεροδιαδρόμου, αλλά 15 ημέρες νωρίτερα από το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα, παραδόθηκε ένα έργο εξαιρετικά σημαντικό για την πόλη και τη Μακεδονία.

Σημειώνεται, ότι η ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης καθιστούν αφενός τον αεροδιάδρομο απόλυτα ασφαλή και αφετέρου, αποσοβείται οριστικά ο κίνδυνος επιστροφής πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς τα έργα ήταν συγχρηματοδοτούμενα από κεφάλαια προερχόμενα από τα διαθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως τόνισε και ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χ. Σπίρτζης, κατά την παράδοση του αεροδιαδρόμου, θα ενισχυθεί άμεσα η δυναμική του μεταφορικού έργου με δεδομένο ότι από τις 4 αφίξεις και από τις 4 αναχωρήσεις που πραγματοποιούνταν το προηγούμενο διάστημα, σταδιακά ο αριθμός των αφίξεων και αναχωρήσεων θα αγγίξει τις 15. Μέχρι το τέλος του έτους δε, που θα είναι έτοιμος και ο δεύτερος αεροδιάδρομος το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης θα μπορεί να έχει πάνω από 25 αφίξεις και 25 αναχωρήσεις αεροπλάνων στους διαδρόμους της.