ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ 2015

Αναθεώρηση της σύμβασης του Αυτοκινητόδρομου «ΜΟΡΕΑΣ» με καταληκτική ημερομηνία για την παράδοση του έργου

Α’ ΤΜΗΜΑ ΛΕΥΚΤΡΟ – ΣΠΑΡΤΗ

Ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή μετά από εισήγηση του αρμόδιου Υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη, η αναθεώρηση της σύμβασης του Αυτοκινητόδρομου «ΜΟΡΕΑΣ» που προβλέπει την εκκίνηση των εργασιών ολοκλήρωσης του Αυτοκινητόδρομου στα εναπομείναντα τμήματά του (εντός του Ιανουαρίου 2016).

Μεταξύ των τμημάτων, των οποίων η κατασκευή θα ξεκινήσει άμεσα, είναι και το τμήμα Λεύκτρο – Σπάρτη που επιπροσθέτως αποφασίστηκε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να περιλαμβάνει κυκλοφοριακό κόμβο στην περιοχή «Φουντέϊκα».

Με αφορμή αυτήν την εξέλιξη, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, επισκέφτηκε τη Σπάρτη, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή του Νομού, Σταύρο Αραχωβίτη και υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Ντία Τζανετέα, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, Ηλία Στρατηγάκο, τον Δήμαρχο Σπάρτης, Ευάγγελο Βαλιώτη, και φορείς του Νομού.

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε την απόφαση του Υπουργείου να χρηματοδοτήσει με 1.500.000 € έργα αντιπλημμυρικά, αποκατάστασης οδοποιίας και πρόληψης βραχοπτώσεων στον πυρόπληκτο Δήμο Μονεμβασίας. Η χρηματοδότηση είναι διαθέσιμη για την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και το Δήμο Μονεμβασίας, οι οποίοι είναι οι φορείς που θα εκτελέσουν τα αντίστοιχα έργα με βάση τις μελέτες που έχουν συντάξει.